Państwowe Wydawnictwa Szkolnictwa Zawodowego
Licencja ustawowa ; Podstawa prawna : Ustawa z dn. 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych Art. 28 pkt 3 (Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631)
słodycze - produkcja i handel ; technologia produkcji cukierniczej ; produkcja czekolady
Wydanie IV poprawione. ; Książka zatwierdzona przez Ministerstwo Oświaty i Wychowania do użytku uczniów kl. I i II zasadniczej szkoły zawodowej, zawód: cukiernik. ; W książce omówiono główne zasady wykorzystania surowców oraz nowoczesne metody prowadzenia procesów i operacji technologicznych w produkcji trwałych wyrobów cukierniczych. Scharakteryzowano wartości odżywcze i warunki przechowywania gotowych wyrobów. Zapoznano również z racjonalnym wykorzystaniem w procesach produkcyjnych maszyn i urządzeń oraz z podstawowymi zasadami bezpieczeństwa i higieny produkcji. ; Okładkę projektował Stanisław Szczuka. ; Redaktor mgr inż. Kira Czaplejewicz. ; Redaktor techniczny Stanisław Zimmerman. ; Korektorzy Ewa Piwarska i Danuta Siudyłlo.
Biblioteka Politechniki Łódzkiej
2021-12-09
2021-12-09
0
https://cybra.lodz.pl/publication/23769
Nazwa wydania | Data |
---|---|
Cukiernictwo. Podręcznik technologii dla ZSZ | 2021-12-09 |
Wyczański, Sławomir.