Państwowe Wydawnictwa Szkolnictwa Zawodowego
Legal licence ; On legal basis of : Act of 4 February 1994 on copyright and related rights 28 Art. 3 p (Journal of Laws, no. 90, item 631, 2006)
confectionery - production and trade ; confectionery production technology ; chocolate production
Wydanie IV poprawione. ; Książka zatwierdzona przez Ministerstwo Oświaty i Wychowania do użytku uczniów kl. I i II zasadniczej szkoły zawodowej, zawód: cukiernik. ; W książce omówiono główne zasady wykorzystania surowców oraz nowoczesne metody prowadzenia procesów i operacji technologicznych w produkcji trwałych wyrobów cukierniczych. Scharakteryzowano wartości odżywcze i warunki przechowywania gotowych wyrobów. Zapoznano również z racjonalnym wykorzystaniem w procesach produkcyjnych maszyn i urządzeń oraz z podstawowymi zasadami bezpieczeństwa i higieny produkcji. ; Okładkę projektował Stanisław Szczuka. ; Redaktor mgr inż. Kira Czaplejewicz. ; Redaktor techniczny Stanisław Zimmerman. ; Korektorzy Ewa Piwarska i Danuta Siudyłlo.
Electronic version : digitisation
Lodz University of Technology Library
2021-12-09
2021-12-09
0
https://cybra.lodz.pl/publication/23769
Nazwa wydania | Data |
---|---|
Cukiernictwo. Podręcznik technologii dla ZSZ | 2021-12-09 |
Wyczański, Sławomir.