Wydawnictwo Przemysłu Lekkiego i Spożywczego
Licencja ustawowa ; Podstawa prawna : Ustawa z dn. 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych Art. 28 pkt 3 (Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631)
technologia wyrobów cukierniczych ; słodycze - produkcja i handel ; wyroby cukiernicze
W książce szczegółowo opracowano produkcję pomadek, drażetek, cukierków pudrowych prasowanych, marmoladek, galaretek, owoców kandyzowanych oraz produkcję masy czekoladowej, czekolady, innych wyrobów czekoladowychi kakao. ; Książka ta jest przeznaczona dla uczniów klasy III i częściowo IV technikum przemysłu spożywczego, specjalność technologia cukiernictwa i jest drugą częścią podręcznika ,,Technologia cukiernictwa" opracowanego według programu nauczania. Książka może być również wykorzystana przez pracowników zatrudnionych w przemyśle cukierniczym. ; Opiniodawcy dr Felicjan Pintowski, mgr inż. Tadeusz Rybicki. ; Redaktor naukowy WPLiS mgr inż. Felicja Gwoździllo. ; Redaktor techniczny Danuta Jastrzębska. ; Korektor techniczny Michalina Napiórkowska.
Biblioteka Politechniki Łódzkiej
2021-12-09
2021-12-08
2
https://cybra.lodz.pl/publication/23750
Nazwa wydania | Data |
---|---|
Technologia cukiernictwa. Część II | 2021-12-09 |
Wyczański, Sławomir.
Wyczański, Sławomir.