Wydawnictwo Przemysłu Lekkiego i Spożywczego
Legal licence ; On legal basis of : Act of 4 February 1994 on copyright and related rights 28 Art. 3 p (Journal of Laws, no. 90, item 631, 2006)
confectionery technology ; sweets - production and trade ; confectionery
W książce szczegółowo opracowano produkcję pomadek, drażetek, cukierków pudrowych prasowanych, marmoladek, galaretek, owoców kandyzowanych oraz produkcję masy czekoladowej, czekolady, innych wyrobów czekoladowychi kakao. ; Książka ta jest przeznaczona dla uczniów klasy III i częściowo IV technikum przemysłu spożywczego, specjalność technologia cukiernictwa i jest drugą częścią podręcznika ,,Technologia cukiernictwa" opracowanego według programu nauczania. Książka może być również wykorzystana przez pracowników zatrudnionych w przemyśle cukierniczym. ; Opiniodawcy dr Felicjan Pintowski, mgr inż. Tadeusz Rybicki. ; Redaktor naukowy WPLiS mgr inż. Felicja Gwoździllo. ; Redaktor techniczny Danuta Jastrzębska. ; Korektor techniczny Michalina Napiórkowska.
Electronic version : digitisation
Lodz University of Technology Library
2021-12-09
2021-12-08
2
https://cybra.lodz.pl/publication/23750
Nazwa wydania | Data |
---|---|
Technologia cukiernictwa. Część II | 2021-12-09 |
Wyczański, Sławomir.