Licencja ustawowa ; Podstawa prawna : Ustawa z dn. 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych Art. 28 pkt 3 (Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631)
cukiernictwo ; surowce cukrowe ; produkcja wyrobów cukierniczych
Książka zatwierdzona przez Ministerstwo Oświaty i Szkolnictwa Wyższego do użytku uczniów kl. I zasadniczej szkoły zawodowej, zawód: cukiernik. Może służyć również jako książka pomocnicza dla technikum przemysłu spożywczego kl. I, specjalność - cukiernictwo. ; Podręcznik zawiera podstawowe wiadomości o surowcach i materiałach pomocniczych stosowanych w produkcji wyrobów cukierniczych. Podaje właściwości surowców, metody oceny jakościowej w oparciu o obowiązujące normy oraz zasady racjonalnego magazynowania i przeciwdziałania niekorzystnym zmianom, jakie występują w czasie przechowywania. Omawia zasady bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej w magazynach. ; Redaktor: mgr inż . Kira Czaplejewicz. ; Okładkę projektował: Wiesław Szamborski. ; Redaktor techniczny: Wojciech Rostkowski. ; Korektorzy: Zofia Mikita, Danuta Siudyło.
Biblioteka Politechniki Łódzkiej
2022-01-10
2022-01-10
1
https://cybra.lodz.pl/publication/23833
Nazwa wydania | Data |
---|---|
Surowce i materiały pomocnicze w cukiernictwie dla ZSZ | 2022-01-10 |
Wyczański, Sławomir.