Legal licence ; On legal basis of : Act of 4 February 1994 on copyright and related rights 28 Art. 3 p (Journal of Laws, no. 90, item 631, 2006)
confectionery ; sugar resources ; confectionery production
Książka zatwierdzona przez Ministerstwo Oświaty i Szkolnictwa Wyższego do użytku uczniów kl. I zasadniczej szkoły zawodowej, zawód: cukiernik. Może służyć również jako książka pomocnicza dla technikum przemysłu spożywczego kl. I, specjalność - cukiernictwo. ; Podręcznik zawiera podstawowe wiadomości o surowcach i materiałach pomocniczych stosowanych w produkcji wyrobów cukierniczych. Podaje właściwości surowców, metody oceny jakościowej w oparciu o obowiązujące normy oraz zasady racjonalnego magazynowania i przeciwdziałania niekorzystnym zmianom, jakie występują w czasie przechowywania. Omawia zasady bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej w magazynach. ; Redaktor: mgr inż . Kira Czaplejewicz. ; Okładkę projektował: Wiesław Szamborski. ; Redaktor techniczny: Wojciech Rostkowski. ; Korektorzy: Zofia Mikita, Danuta Siudyło.
Electronic version : digitisation
Lodz University of Technology Library
Jan 10, 2022
Jan 10, 2022
1
https://cybra.lodz.pl/publication/23833
Edition name | Date |
---|---|
Surowce i materiały pomocnicze w cukiernictwie dla ZSZ | Jan 10, 2022 |