Wydawnictwo Przemysłu Lekkiego i Spożywczego
Licencja ustawowa ; Podstawa prawna : Ustawa z dn. 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych Art. 28 pkt 3 (Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631)
badanie mąki ; badanie pieczywa ; kontrola techniczna w piekarstwie
Praca zawiera opis wybranych metod badawczych, oznaczeń chemicznych i oceny organoleptycznej surowców, produktów przejściowych oraz pieczywa, dostosowanych do potrzeb przemysłu piekarskiego i częściowo cukierniczego. ; Książka jest przeznaczona jako podręcznik dla uczniów technikum spożywczego, wydział technologii piekarstwa oraz dla pracowników laboratoriów przemysłu piekarskiego. ; Opiniodawcy :mgr inż. Jan Bernaciak i mgr Józef Warzecha. ; Redaktor naukowy WPLiS mgr inż. Maria Helmersen. ; Redaktor techniczny W. Szczypiorski.
Biblioteka Politechniki Łódzkiej
2021-12-09
2021-12-09
3
https://cybra.lodz.pl/publication/23771
Nazwa wydania | Data |
---|---|
Analiza techniczna w piekarstwie | 2021-12-09 |
Reński, Antoni.