Obiekt

Ta publikacja jest chroniona prawem autorskim. Dostęp do jej cyfrowej wersji jest możliwy po zalogowaniu.
Ta publikacja jest chroniona prawem autorskim. Dostęp do jej cyfrowej wersji jest możliwy po zalogowaniu.

Tytuł: Towaroznawstwo piekarskie i cukiernicze

Wydawca:

Wydawnictwo Przemysłu Lekkiego i Spożywczego

Miejsce wydania:

Warszawa

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone

Licencja:

Licencja ustawowa ; Podstawa prawna : Ustawa z dn. 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych Art. 28 pkt 3 (Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631)

Prawa dostępu:

Dostęp tylko w sieci Biblioteki Głównej Politechniki Łódzkiej (ul. Wólczańska 223) w zakresie dozwolonego użytku

Słowa kluczowe:

charakterystyka zbóż i mąki ; pieczywo ; wyroby cukiernicze ; towaroznawstwo piekarskie i cukiernicze

Uwagi:

Wydanie IV poprawione. ; W podręczniku omówione są zagadnienia dotyczące charakterystyki zbóż i mąki jako podstawowych składników pieczywa, charakterystyki innych surowców używanych przy wypieku pieczywa piekarskiego, półcukierniczego i cukierniczego oraz charakterystyki wyrobów gotowych produkowanych przez przemysł piekarski i cukierniczy. Poza tym omowwne są w zarysie podstawowe wiadomości z chemii i mikrobiologii. ; Książka jest przeznaczona dla uczniów technikum przemysłu spożywczego - wydziały technologii piekarstwa i technologii cukiernictwa oraz dla uczniów zasadniczych szkól piekarskichi cukierniczych. ; Opiniodawcy: mgr Władysława Gogus, mgr inż. Tadeusz Kansy, mgr inż. Emil Stojanowski. ; Redaktor naukowy WPLiS mgr inż. Felicja Gwoździllo. ; Redaktor techniczny Kalina Grzechocińska. ; Korektor techniczny Ewa Piwarska.

Język:

pol

Format:

application/pdf

Identyfikator:

oai:cybra.p.lodz.pl:20517

Digitalizacja:

Wersja elektroniczna : wtórna

Lokalizacja oryginału:

Biblioteka Politechniki Łódzkiej

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

2021-12-09

Data dodania obiektu:

2021-12-08

Liczba wyświetleń treści obiektu:

2

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://cybra.lodz.pl/publication/23767

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Nazwa wydania Data
Towaroznawstwo piekarskie i cukiernicze 2021-12-09

Obiekty

Podobne

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji