Wydawnictwo Przemysłu Lekkiego i Spożywczego
Licencja ustawowa ; Podstawa prawna : Ustawa z dn. 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych Art. 28 pkt 3 (Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631)
charakterystyka zbóż i mąki ; pieczywo ; wyroby cukiernicze ; towaroznawstwo piekarskie i cukiernicze
Wydanie IV poprawione. ; W podręczniku omówione są zagadnienia dotyczące charakterystyki zbóż i mąki jako podstawowych składników pieczywa, charakterystyki innych surowców używanych przy wypieku pieczywa piekarskiego, półcukierniczego i cukierniczego oraz charakterystyki wyrobów gotowych produkowanych przez przemysł piekarski i cukierniczy. Poza tym omowwne są w zarysie podstawowe wiadomości z chemii i mikrobiologii. ; Książka jest przeznaczona dla uczniów technikum przemysłu spożywczego - wydziały technologii piekarstwa i technologii cukiernictwa oraz dla uczniów zasadniczych szkól piekarskichi cukierniczych. ; Opiniodawcy: mgr Władysława Gogus, mgr inż. Tadeusz Kansy, mgr inż. Emil Stojanowski. ; Redaktor naukowy WPLiS mgr inż. Felicja Gwoździllo. ; Redaktor techniczny Kalina Grzechocińska. ; Korektor techniczny Ewa Piwarska.
Biblioteka Politechniki Łódzkiej
2021-12-09
2021-12-08
2
https://cybra.lodz.pl/publication/23767
Nazwa wydania | Data |
---|---|
Towaroznawstwo piekarskie i cukiernicze | 2021-12-09 |
Reński, Antoni. Wiśniowski, Kazimierz.