Object

This publication is protected and available only for logged users.
This publication is protected and available only for logged users.

Title: Technologia cukiernictwa. Część III

Publisher:

Wydawnictwo Przemysłu Lekkiego i Spożywczego

Place of publication:

Warszawa

Rights Management:

Wszystkie prawa zastrzeżone

License:

Licencja ustawowa ; Podstawa prawna : Ustawa z dn. 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych Art. 28 pkt 3 (Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631)

Access Rights:

Dostęp tylko w sieci Biblioteki Głównej Politechniki Łódzkiej (ul. Wólczańska 223) w zakresie dozwolonego użytku

Keywords:

technologia wyrobów cukierniczych ; słodycze - produkcja i handel ; wyroby cukiernicze

Description:

W książce omowiono szczegółowo produkcję wyrobów wschodnich takich jak: chałwa, wyroby grylażowe, nugaty oraz wyroby z mas tłustych ze złomem pieczywa. Omówiono również produkcję pieczywa cukierniczego trwałego: herbatników, pierników, wafli, sucharków oraz pieczywa parzonego. Podane są również wiadomości dotyczące norm zużycia materiałów, obliczania przepisów, kontroli zużycia surowców i opakowań, normalizacji, obliczania zdolności produkcyjnych, opracowania instrukcji technologicznych oraz projektowania i organizacji zakładów cukierniczych. ; Książka jest przeznaczona dla uczniów kl. IV i V technikum przemysłu spożywczego, specjalność: technologia cukiernictwa i stanowi trzecią część podręcznika „Technologia cukiernictwa" opracowanego wg programu nauczania Ministerstwa Oświaty. ; Opiniodawcy dr Felicjan Pintowski, mgr inż. Tadeusz Rybicki. ; Redaktor naukowy WPLiS inż. Anna Zbikowska. ; Redaktor techniczny: Danuta Jastrzębska.

Language:

pol

Format:

application/pdf

Identifier:

oai:cybra.p.lodz.pl:20501

Digitization:

Wersja elektroniczna : wtórna

Location of original:

Biblioteka Politechniki Łódzkiej

Object collections:

Last modified:

Dec 9, 2021

In our library since:

Dec 8, 2021

Number of object content hits:

1

All available object's versions:

https://cybra.lodz.pl/publication/23751

Show description in RDF format:

RDF

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

Edition name Date
Technologia cukiernictwa. Część III Dec 9, 2021

Objects

Similar

This page uses 'cookies'. More information