Obiekt

Ta publikacja jest chroniona prawem autorskim. Dostęp do jej cyfrowej wersji jest możliwy po zalogowaniu.
Ta publikacja jest chroniona prawem autorskim. Dostęp do jej cyfrowej wersji jest możliwy po zalogowaniu.

Tytuł: Technologia cukiernictwa. Część III

Autor:

Wyczański, Sławomir.

Data wydania:

1965

Typ zasobu:

book ; language document

Wydawca:

Wydawnictwo Przemysłu Lekkiego i Spożywczego

Miejsce wydania:

Warszawa

Prawa:

All rights reserved

Licencja:

Legal license ; On legal basis of : Act of 4 February 1994 on copyright and related rights 28 Art. 3 p (Journal of Laws, no. 90, item 631, 2006)

Prawa dostępu:

Access only within Lodz University of Technology Main Library LAN (223 Wolczanska Street, Lodz, Poland)

Słowa kluczowe:

confectionery technology ; sweets - production and trade ; confectionery

Uwagi:

W książce omowiono szczegółowo produkcję wyrobów wschodnich takich jak: chałwa, wyroby grylażowe, nugaty oraz wyroby z mas tłustych ze złomem pieczywa. Omówiono również produkcję pieczywa cukierniczego trwałego: herbatników, pierników, wafli, sucharków oraz pieczywa parzonego. Podane są również wiadomości dotyczące norm zużycia materiałów, obliczania przepisów, kontroli zużycia surowców i opakowań, normalizacji, obliczania zdolności produkcyjnych, opracowania instrukcji technologicznych oraz projektowania i organizacji zakładów cukierniczych. ; Książka jest przeznaczona dla uczniów kl. IV i V technikum przemysłu spożywczego, specjalność: technologia cukiernictwa i stanowi trzecią część podręcznika „Technologia cukiernictwa" opracowanego wg programu nauczania Ministerstwa Oświaty. ; Opiniodawcy dr Felicjan Pintowski, mgr inż. Tadeusz Rybicki. ; Redaktor naukowy WPLiS inż. Anna Zbikowska. ; Redaktor techniczny: Danuta Jastrzębska.

Język:

pol

Format:

application/pdf

Identyfikator:

oai:cybra.p.lodz.pl:20501

Digitalizacja:

Electronic version : digitisation

Lokalizacja oryginału:

Lodz University of Technology Library

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

2021-12-09

Data dodania obiektu:

2021-12-08

Liczba wyświetleń treści obiektu:

1

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://cybra.lodz.pl/publication/23751

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Nazwa wydania Data
Technologia cukiernictwa. Część III 2021-12-09

Obiekty

Podobne

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji