Wydawnictwo Przemysłu Lekkiego i Spożywczego
Licencja ustawowa ; Podstawa prawna : Ustawa z dn. 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych Art. 28 pkt 3 (Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631)
technologia wyrobów cukierniczych ; słodycze - produkcja i handel ; wyroby cukiernicze
W książce omowiono szczegółowo produkcję wyrobów wschodnich takich jak: chałwa, wyroby grylażowe, nugaty oraz wyroby z mas tłustych ze złomem pieczywa. Omówiono również produkcję pieczywa cukierniczego trwałego: herbatników, pierników, wafli, sucharków oraz pieczywa parzonego. Podane są również wiadomości dotyczące norm zużycia materiałów, obliczania przepisów, kontroli zużycia surowców i opakowań, normalizacji, obliczania zdolności produkcyjnych, opracowania instrukcji technologicznych oraz projektowania i organizacji zakładów cukierniczych. ; Książka jest przeznaczona dla uczniów kl. IV i V technikum przemysłu spożywczego, specjalność: technologia cukiernictwa i stanowi trzecią część podręcznika „Technologia cukiernictwa" opracowanego wg programu nauczania Ministerstwa Oświaty. ; Opiniodawcy dr Felicjan Pintowski, mgr inż. Tadeusz Rybicki. ; Redaktor naukowy WPLiS inż. Anna Zbikowska. ; Redaktor techniczny: Danuta Jastrzębska.
Biblioteka Politechniki Łódzkiej
2021-12-09
2021-12-08
1
https://cybra.lodz.pl/publication/23751
Nazwa wydania | Data |
---|---|
Technologia cukiernictwa. Część III | 2021-12-09 |
Wyczański, Sławomir.
Wyczański, Sławomir.