Object

This publication is protected and available only for logged users.
This publication is protected and available only for logged users.

Title: Surowce i materiały pomocnicze w cukiernictwie dla ZSZ

Rights Management:

Wszystkie prawa zastrzeżone

License:

Licencja ustawowa ; Podstawa prawna : Ustawa z dn. 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych Art. 28 pkt 3 (Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631)

Access Rights:

Dostęp tylko w sieci Biblioteki Głównej Politechniki Łódzkiej (ul. Wólczańska 223) w zakresie dozwolonego użytku

Keywords:

cukiernictwo ; surowce cukrowe ; produkcja wyrobów cukierniczych

Description:

Książka zatwierdzona przez Ministerstwo Oświaty i Szkolnictwa Wyższego do użytku uczniów kl. I zasadniczej szkoły zawodowej, zawód: cukiernik. Może służyć również jako książka pomocnicza dla technikum przemysłu spożywczego kl. I, specjalność - cukiernictwo. ; Podręcznik zawiera podstawowe wiadomości o surowcach i materiałach pomocniczych stosowanych w produkcji wyrobów cukierniczych. Podaje właściwości surowców, metody oceny jakościowej w oparciu o obowiązujące normy oraz zasady racjonalnego magazynowania i przeciwdziałania niekorzystnym zmianom, jakie występują w czasie przechowywania. Omawia zasady bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej w magazynach. ; Redaktor: mgr inż . Kira Czaplejewicz. ; Okładkę projektował: Wiesław Szamborski. ; Redaktor techniczny: Wojciech Rostkowski. ; Korektorzy: Zofia Mikita, Danuta Siudyło.

Language:

pol

Format:

application/pdf

Identifier:

oai:cybra.p.lodz.pl:20579

Digitization:

Wersja elektroniczna : wtórna

Location of original:

Biblioteka Politechniki Łódzkiej

Object collections:

Last modified:

Jan 10, 2022

In our library since:

Jan 10, 2022

Number of object content hits:

1

All available object's versions:

https://cybra.lodz.pl/publication/23833

Show description in RDF format:

RDF

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

Objects

Similar

This page uses 'cookies'. More information