Wydawnictwo Przemysłu Lekkiego i Spożywczego
Licencja ustawowa ; Podstawa prawna : Ustawa z dn. 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych Art. 28 pkt 3 (Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631)
wytwarzanie chleba ; mąka ; piekarnia- organizacja ; piekarstwo
W podręczniku są podane wiadomości o wytwarzaniu chleba od czasów najdawniejszych, opis , współczesnej piekarni, zarys produkcji pieczywa w dobie obecnej oraz opis czynności wykonywanych na poszczególnych stanowiskach pracy ; Podręcznik jest przeznaczony do nauki zawodu piekarskiego w klasie I. ; Opiniodawcy inż. Franciszek Szymański i inż. Eugeniusz Siennicki. ; Redaktor naukowy WPLiS mgr inż. Sylwina Wiewiórowa.
Biblioteka Politechniki Łódzkiej
2021-12-20
2021-12-20
1
https://cybra.lodz.pl/publication/23816
Nazwa wydania | Data |
---|---|
Piekarstwo. Cz. 1, Poznajemy piekarnię | 2021-12-20 |
Reński, Antoni.
Reński, Antoni. Wiśniowski, Kazimierz.