Państwowe Wydawnictwa Techniczne
Licencja ustawowa ; Podstawa prawna : Ustawa z dn. 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych Art. 28 pkt 3 (Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631)
wyrób sera ; ser edamski ; ser tylżycki ; proces produkcji i dojrzewania sera
Opiniodawca: prof. mgr Alojzy Świątek. ; Redaktor naukowy PWT mgr inż. Stanisław Sochaczewski. ; Redaktor techniczny: K. Gańko. ; Korektor techniczny: U. Ostrowska. ; Praca zawiera opis urządzeń serowni przeznaczonych do wyrobu sera edamskiego i tylżyckiego oraz omawia proces produkcji i dojrzewania tych dwóch rodzajów serów szlachetnych. ; Praca podaje również wskazówki i porady praktyczne, związane z wyrobem serów edamskiego i tyżyckiego. ; Książka jest przeznaczona dla wykwalifikowanych i przuczonych robotników oraz mistrzów i techników serowarskich.
Biblioteka Politechniki Łódzkiej
2025-01-16
2025-01-16
1
https://cybra.lodz.pl/publication/31308
Nazwa wydania | Data |
---|---|
Wyrób sera edamskiego i tylżyckiego | 2025-01-16 |