Wydawnictwo Przemysłu Lekkiego
Legal licence ; On legal basis of : Act of 4 February 1994 on copyright and related rights 28 Art. 3 p (Journal of Laws, no. 90, item 631, 2006)
production of caramels ; production of dragees ; production of marmalades and jellies
W książce podano opis wyrobu karmelków, drażetek, marmoladek i galaretek oraz praktyczne wskazówki dotyczące produkcji tych wyrobów cukierniczych, ze szczególnym uwzględnieniem karmelków. ; Książka oprócz opisu czynności produkcyjnych w poszczególnych fazach przerobu i wyjaśnienia zachodzących przy nich zjawisk zawiera również opis działania ważniejszych maszyn używanych w naszym przemyśle karmelarskim. Praca jest przeznaczona dla przyuczonych i wykwalifikowanych robotników oraz mistrzów i techników zatrudnionych w przemyśle cukierniczym. ; Opiniodawcy: mgr inż . Zygmunt Orzęcki i mgr inż. Marian Rygielski. ; Redaktor naukowy WPL mgr inż. Stanisław Sochaczewski. ; Okładkę projektował K. Kardasiewicz. ; Redaktor techniczny J. Mazurek. ; Korektor techniczny W. Wróblowa.
Electronic version : digitisation
Lodz University of Technology Library
Jan 14, 2022
Jan 14, 2022
1
https://cybra.lodz.pl/publication/23910
Edition name | Date |
---|---|
Zarys technologii wyrobów karmelarskich | Jan 14, 2022 |