Object

This publication is protected and available only for logged users.
This publication is protected and available only for logged users.

Title: Zarys technologii wyrobów karmelarskich

Publisher:

Wydawnictwo Przemysłu Lekkiego

Place of publication:

Warszawa

Rights Management:

Wszystkie prawa zastrzeżone

License:

Licencja ustawowa ; Podstawa prawna : Ustawa z dn. 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych Art. 28 pkt 3 (Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631)

Access Rights:

Dostęp tylko w sieci Biblioteki Głównej Politechniki Łódzkiej (ul. Wólczańska 223) w zakresie dozwolonego użytku

Keywords:

produkcja karmelków ; produkcja drażetek ; produkcja marmoladek i galaretek

Description:

W książce podano opis wyrobu karmelków, drażetek, marmoladek i galaretek oraz praktyczne wskazówki dotyczące produkcji tych wyrobów cukierniczych, ze szczególnym uwzględnieniem karmelków. ; Książka oprócz opisu czynności produkcyjnych w poszczególnych fazach przerobu i wyjaśnienia zachodzących przy nich zjawisk zawiera również opis działania ważniejszych maszyn używanych w naszym przemyśle karmelarskim. Praca jest przeznaczona dla przyuczonych i wykwalifikowanych robotników oraz mistrzów i techników zatrudnionych w przemyśle cukierniczym. ; Opiniodawcy: mgr inż . Zygmunt Orzęcki i mgr inż. Marian Rygielski. ; Redaktor naukowy WPL mgr inż. Stanisław Sochaczewski. ; Okładkę projektował K. Kardasiewicz. ; Redaktor techniczny J. Mazurek. ; Korektor techniczny W. Wróblowa.

Language:

pol

Format:

application/pdf

Identifier:

oai:cybra.p.lodz.pl:20649

Digitization:

Wersja elektroniczna : wtórna

Location of original:

Biblioteka Politechniki Łódzkiej

Object collections:

Last modified:

Jan 14, 2022

In our library since:

Jan 14, 2022

Number of object content hits:

1

All available object's versions:

https://cybra.lodz.pl/publication/23910

Show description in RDF format:

RDF

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

Edition name Date
Zarys technologii wyrobów karmelarskich Jan 14, 2022

This page uses 'cookies'. More information