Wydawnictwa Naukowo-Techniczne
Legal licence ; On legal basis of : Act of 4 February 1994 on copyright and related rights 28 Art. 3 p (Journal of Laws, no. 90, item 631, 2006)
coffees ; methods of coffee production ; classification and quality evaluation of coffee beans
W książce omówiono zagadnienia dotyczące kawy naturalnej i rejonów jej uprawy, gatunków botanicznych i handlowych oraz metod produkcji kawy surowej, prażoneji rozpuszczalnej. Podane są również wiadomości dotyczące kryteriów klasyfikacyjnych i oceny jakościowej ziarna kawowego, a także sposoby przygotowywania naparów. ; Książka jest przeznaczona dla rzeczoznawców i ekspertów kawy, a także technologów. ; Opiniodawca Jerzy Krąkowski. ; Redaktor WNT inż. Anna Żbikowska. ; Redaktor techniczny Urszula Rutkowska. ; Okładkę projektował Krzysztof Mackiewicz.
Electronic version : digitisation
Lodz University of Technology Library
2022-01-03
2022-01-03
4
https://cybra.lodz.pl/publication/23831
Nazwa wydania | Data |
---|---|
Kawa. Surowiec, technologia | 2022-01-03 |