Obiekt

Ta publikacja jest chroniona prawem autorskim. Dostęp do jej cyfrowej wersji jest możliwy po zalogowaniu.
Ta publikacja jest chroniona prawem autorskim. Dostęp do jej cyfrowej wersji jest możliwy po zalogowaniu.

Tytuł: Surowce i materiały pomocnicze w cukiernictwie dla ZSZ

Rights Management:

Wszystkie prawa zastrzeżone

License:

Licencja ustawowa ; Podstawa prawna : Ustawa z dn. 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych Art. 28 pkt 3 (Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631)

Access Rights:

Dostęp tylko w sieci Biblioteki Głównej Politechniki Łódzkiej (ul. Wólczańska 223) w zakresie dozwolonego użytku

Keywords:

cukiernictwo ; surowce cukrowe ; produkcja wyrobów cukierniczych

Description:

Książka zatwierdzona przez Ministerstwo Oświaty i Szkolnictwa Wyższego do użytku uczniów kl. I zasadniczej szkoły zawodowej, zawód: cukiernik. Może służyć również jako książka pomocnicza dla technikum przemysłu spożywczego kl. I, specjalność - cukiernictwo. ; Podręcznik zawiera podstawowe wiadomości o surowcach i materiałach pomocniczych stosowanych w produkcji wyrobów cukierniczych. Podaje właściwości surowców, metody oceny jakościowej w oparciu o obowiązujące normy oraz zasady racjonalnego magazynowania i przeciwdziałania niekorzystnym zmianom, jakie występują w czasie przechowywania. Omawia zasady bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej w magazynach. ; Redaktor: mgr inż . Kira Czaplejewicz. ; Okładkę projektował: Wiesław Szamborski. ; Redaktor techniczny: Wojciech Rostkowski. ; Korektorzy: Zofia Mikita, Danuta Siudyło.

Language:

pol

Format:

application/pdf

Identifier:

oai:cybra.lodz.pl:20579

Digitization:

Wersja elektroniczna : wtórna

Location of original:

Biblioteka Politechniki Łódzkiej

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

2022-01-10

Data dodania obiektu:

2022-01-10

Liczba wyświetleń treści obiektu:

1

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://cybra.lodz.pl/pl/publication/23833

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Obiekty

Podobne

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji