Wydawnictwa Naukowo-Techniczne
Licencja ustawowa ; Podstawa prawna : Ustawa z dn. 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych Art. 28 pkt 3 (Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631)
gatunki kawy ; metody produkcji kawy ; klasyfikacje i ocena jakościowa ziarna kawy
W książce omówiono zagadnienia dotyczące kawy naturalnej i rejonów jej uprawy, gatunków botanicznych i handlowych oraz metod produkcji kawy surowej, prażoneji rozpuszczalnej. Podane są również wiadomości dotyczące kryteriów klasyfikacyjnych i oceny jakościowej ziarna kawowego, a także sposoby przygotowywania naparów. ; Książka jest przeznaczona dla rzeczoznawców i ekspertów kawy, a także technologów. ; Opiniodawca Jerzy Krąkowski. ; Redaktor WNT inż. Anna Żbikowska. ; Redaktor techniczny Urszula Rutkowska. ; Okładkę projektował Krzysztof Mackiewicz.
Biblioteka Politechniki Łódzkiej
2022-01-03
2022-01-03
4
https://cybra.lodz.pl/pl/publication/23831
Nazwa wydania | Data |
---|---|
Kawa. Surowiec, technologia | 2022-01-03 |