Wydawnictwo Przemysłu Lekkiego i Spożywczego
Legal licence ; On legal basis of : Act of 4 February 1994 on copyright and related rights 28 Art. 3 p (Journal of Laws, no. 90, item 631, 2006)
characterization of cereals and flours ; bread ; confectionery ; bakery and confectionery commodity science
Wydanie IV poprawione. ; W podręczniku omówione są zagadnienia dotyczące charakterystyki zbóż i mąki jako podstawowych składników pieczywa, charakterystyki innych surowców używanych przy wypieku pieczywa piekarskiego, półcukierniczego i cukierniczego oraz charakterystyki wyrobów gotowych produkowanych przez przemysł piekarski i cukierniczy. Poza tym omowwne są w zarysie podstawowe wiadomości z chemii i mikrobiologii. ; Książka jest przeznaczona dla uczniów technikum przemysłu spożywczego - wydziały technologii piekarstwa i technologii cukiernictwa oraz dla uczniów zasadniczych szkól piekarskichi cukierniczych. ; Opiniodawcy: mgr Władysława Gogus, mgr inż. Tadeusz Kansy, mgr inż. Emil Stojanowski. ; Redaktor naukowy WPLiS mgr inż. Felicja Gwoździllo. ; Redaktor techniczny Kalina Grzechocińska. ; Korektor techniczny Ewa Piwarska.
Electronic version : digitisation
Lodz University of Technology Library
2021-12-09
2021-12-08
2
https://cybra.lodz.pl/pl/publication/23767
Nazwa wydania | Data |
---|---|
Towaroznawstwo piekarskie i cukiernicze | 2021-12-09 |