Wydawnictwo Przemysłu Lekkiego
Licencja ustawowa ; Podstawa prawna : Ustawa z dn. 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych Art. 28 pkt 3 (Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631)
produkcja karmelków ; produkcja drażetek ; produkcja marmoladek i galaretek
W książce podano opis wyrobu karmelków, drażetek, marmoladek i galaretek oraz praktyczne wskazówki dotyczące produkcji tych wyrobów cukierniczych, ze szczególnym uwzględnieniem karmelków. ; Książka oprócz opisu czynności produkcyjnych w poszczególnych fazach przerobu i wyjaśnienia zachodzących przy nich zjawisk zawiera również opis działania ważniejszych maszyn używanych w naszym przemyśle karmelarskim. Praca jest przeznaczona dla przyuczonych i wykwalifikowanych robotników oraz mistrzów i techników zatrudnionych w przemyśle cukierniczym. ; Opiniodawcy: mgr inż . Zygmunt Orzęcki i mgr inż. Marian Rygielski. ; Redaktor naukowy WPL mgr inż. Stanisław Sochaczewski. ; Okładkę projektował K. Kardasiewicz. ; Redaktor techniczny J. Mazurek. ; Korektor techniczny W. Wróblowa.
Biblioteka Politechniki Łódzkiej
2022-01-14
2022-01-14
1
https://cybra.lodz.pl/pl/publication/23910
Nazwa wydania | Data |
---|---|
Zarys technologii wyrobów karmelarskich | 2022-01-14 |